Για Εμάς

ιΩαννα νισυριου

 

Η Ιωάννα Νισυρίου είναι η ιδρύτρια της ΜΚΟ "We Need Books". Αναγνωρίζει ότι η πολιτισμική και γλωσσική ποικιλομορφία είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας και είναι καθήκον του καθενός να την προστατεύει και να τη διατηρεί. Η Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, το 1996 μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές Κινηματογράφου στα Πανεπιστήμια του Staffordshire, Warwick και Canterbury Christ Church. Η Ιωάννα εργάστηκε στο Λονδίνο στην κινηματογραφική βιομηχανία μέχρι το 2004. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, εργάστηκε στην εταιρεία παραγωγής Le Spot και από το 2010 έως το 2016 εργάστηκε ως παραγωγός και τελικά ως επικεφαλής παραγωγής στα κανάλια MTV και Nickelodeon. Η Ιωάννα είναι πολύ οργανωτική, με όραμα, επινοητική, ευσυνείδητη, ακούραστη και αφοσιωμένη.

Η Ιωάννα συμμετέχει σε εθελοντικά και κοινωνικά προγράμματα για πάνω από μία δεκαετία. Το 2010 συνίδρυσε τη μη κυβερνητική οργάνωση A Seed for Change, με κύριο στόχο τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων και τη βιοποικιλότητα. Όταν ξέσπασε η κρίση των προσφύγων το 2015, η ίδια προσπάθησε να βρει πρακτικές λύσεις για να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα. Το 2016, μαζί με τον Ναντίρ ξεκίνησαν τη We Need Books ως ιδιωτική πρωτοβουλία και το 2017 η We Need Books καταχωρήθηκε επισήμως ως ΜΚΟ (ΑΜΚΕ).

“Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα τον ταίσεις για μία μέρα, μάθε τον να ψαρεύει και θα τον ταίζεις για μία ζωή”
— Μαϊμωνίδης

Ναντιρ νουρι

 

Ο Ναντίρ Νούρι είναι συνιδρυτής της ΜΚΟ “We Need Books”. Η πολυδιάστατη εμπειρία του με τη μεταναστευτική κρίση, η ικανότητά του με τις ξένες γλώσσες, η σκληρή του δουλειά και η απεριόριστη αισιοδοξία του αποτέλεσαν μέρος της ιδέας “We Need Books”. Το έτος 1996, στην ηλικία των δώδεκα ετών ο Nadir έφυγε από τη χώρα του ως ασυνόδευτο ανήλικο. Το έτος 2003 κατόρθωσε να φτάσει στην Ελλάδα όπου ζήτησε άσυλο.

Το έτος 2016 αποφοίτησε με απολυτήριο Λυκείου από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγ. Αναργύρων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια που αφορούν Πολιτική, Οικονομικά, Διεθνείς Σχέσεις και Πνευματική Υγεία. Ο Ναντίρ μιλάει άπταιστα Ελληνικά, Φάρσι, Ντάρι, Χαζαγκάρα (διάλεκτος Ντάρι) και Αγγλικά. Από το 2010 εργάζεται ως μεταφραστής, διαπολιτισμικός μεσολαβητής και παρέχει κοινωνική εργασία, για τη UNHCR και διάφορες ΜΚΟ, συσσωρεύοντας σημαντική εμπειρία και προσφέροντας ανεκτίμητη υποστήριξη στους πρόσφυγες. Ο Ναντίρ, λόγω των προσόντων του και της καταγωγής του, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης κατά την περίοδο 2015-2017.

Ο Nadir καταλαβαίνει από πρώτο χέρι την αξία της εκπαίδευσης, την αναγκαιότητα της εύκολης πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό και τη σπουδαιότητα του να μαθαίνουν Ελληνικά και Αγγλικά οι μετανάστες και πρόσφυγες . Σήμερα είναι πλήρως αφοσιωμένος στο σκοπό του “We Need Books”